2011-02-24 11:38:24• hírek • Szatmar.ro

Dzsudzsák, Huszti és Hajnal reménykedhet

A négy magyar érdekeltségű csapat közül Dzsudzsák Balázs PSV Eindhovenje áll a legközelebb ahhoz, hogy a CSZKA Moszkva és a Porto után bejusson a labdarúgó Európa Liga legjobb 16 csapata közé.

A holland csapat nem játszott jól a francia éllovas elleni idegenbeli találkozón, ám a jó hajrának köszönhetően 2-2-re végzett Lille-ben, így a hazai meccsen akár már egy döntetlen is elég lehet számára a nyolcaddöntőbe jutáshoz.
Dzsudzsákék mindenképpen jó hangulatban várhatják a találkozót, a hétvégi bajnoki fordulóban ugyanis önbizalom-növelő, 4-1-es győzelmet arattak a NAC Breda ellen. A magyar válogatott balszélsője pedig szintén erőt meríthet szép szabadrúgásgóljából.

A Hajnal Tamást január végi leigazolása óta rendszeresen foglalkoztató német VfB Stuttgart, illetve a Huszti Szabolcsot mellőző orosz Zenit egyaránt 2-1-es hátrányból vág majd neki a hazai visszavágónak. Mégis, némileg eltérőek az esélyek a két együttes esetében, mivel az orosz bajnok Zenit 2-1-es hátránya ellenére is egyértelmű favoritja maradt a svájci Young Boys elleni párharcnak, míg a Stuttgart továbbjutására vélhetőleg még most sem merne senki nagyobb összegben fogadni, tekintve, hogy a Bundesliga kiesőjelöltje a jó erőkből álló portugál Benficával küzd meg.

Juhász Roland és csapata, az Anderlecht minden bizonnyal utolsó EL-meccsét játssza csütörtökön a szezonban. A belga együttes a múlt héten hazai pályán kapott ki 3-0-ra az Ajaxtól, így továbbjutása csodával érne fel.


Juhászon és az Anderlechten csak a csoda segíthet Amszterdamban fotó: rsca.be
Juhászon és az Anderlechten csak a csoda segíthet Amszterdamban fotó: rsca.be


Kellemetlen kirándulásra kényszerült a svájci bajnok Basel is, amely egyrészt hazai pályán 2-0-ás vezetésről kapott ki 3-2-re a Szpartak Moszkva ellen. Tetézi a svájciak problémáját, hogy az orosz fővárosban napok óta mínusz húsz fok körüli hideg van - a klub honlapja szerint a szertáros öt órán keresztül pakolta a játékosok felszereléseit. A másik svájci gárda, a Young Boys némileg szerencsésebb helyzetben van, mivel a szentpétervári találkozót a hideg miatt két órával előbbre hozták.

A már említett Ajax mellett gyakorlatilag már az első fordulóban továbbjutott a Harkivben 4-0-ra nyerő Leverkusen valamint a Besiktas otthonában 4-1-re diadalmaskodó Dinamo Kijev - az ukrán fővárosban szintén nem számíthatnak meleg fogadtatásra a törökök. Nincs lefutva viszont a Twente sorsa, hiába nyertek a hollandok Moszkvában (-17 fokban) 2-0-ra a Rubin Kazany ellen. A tatárföldiek képesek lehetnek egy nagy feltámadást produkálni.

A 16-os döntők egyik csúcspárosítása már eldőlt (szerdán a Porto kiejtette a Sevillát), a másikon viszont bármi megtörténhet. Bár a Villarreal és a Napoli az olaszországi meccsen csalódást okozott, ezúttal azonban szinte borítékolható a kevésbé óvatos játék. Szintén döntetlenre (1-1) végződött a hazájuk bajnokságában egyre inkább leszakadó Glasgow Rangers és Sporting Lisszabon közötti első meccs, a portugáliai visszavágón azonban a hazaiak egyértelmű esélyeseknek számítanak.

Toronymagas esélyes hazai pályán a Liverpool, a Manchester City és a Paris St.Germain, amely csapatok egyaránt döntetlent értek Prágában, Szalonikiben illetve Boriszovban. Gólt csak utóbbi helyszínen láthattak a szurkolók, a beloruszok és a franciák testvériesen megosztoztak a négy találaton.

Végezetül pedig a Sportinghoz hasonlóan esélyesnek tűnik hazai pályán a harmadik portugál gárda, Braga is, amely az első meccsen 1-0-ra kapott ki Poznańban. Csakhogy a Lech bármire képes lehet az EL-ben, erről a Juventus szurkolói tudnának mesélni.

Csütörtöki program, (zárójelben az első meccs eredménye):
Zenit -Young Boys (1-2) 18.00
Sport
ing Lisboa -Glasgow Rangers (1-1) 20.00 DigiSport.hu
FC Liverpool -Sparta Praha (0-0) 20.00 Sport.ro
Szpartak Moszkva -FC Basel (3-2) 20.00
PSV Eindhoven -Lille (2-2) 20.00
Bayer Leverkusen -Metaliszt Harkiv (4-0) 20.00
Villarreal -Napoli (0-0) 22:05
Ajax Amsterdam -Anderlecht (3-0) 22:05
Braga -Lech Poznań (0-1) 22:05
Dinamo Kijev-Besiktas (4-1) 22:05
Manchester City-Arisz (0-0) 22:05 Sport.ro
Twente -Rubin Kazany (2-0) 22:05
VfB Stuttgart -Benfica (2-1) 22:05 DigiSport.hu
Paris Saint-Germain - BATE Boriszov (2-2) 22:05

Postigától várják a gólt a Sporting hívei
Postigától várják a gólt a Sporting hívei


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: